T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

BURSA'DA OKULLAR İÇİN YENİLİK VE EĞİTİM ÇALIŞTAYI

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bursa'da eğitime yön verecek politikaları belirlemek ve Bursa'nın eğitim alanındaki yerel gücünü, fırsatlarını ve potansiyelini ortaya koymak üzere düzenlenen çalıştaylar hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda düzenlenen "Bursa Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Çalıştayı", Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Arif Bayrak, Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Dijital Beceriler Daire Başkanı Sümeyye Hatice Eral, Bakanlık temsilcileri, proje uzmanları, okul müdürleri ve öğretmenlerin katılımıyla Merinos AKKM'de gerçekleştirildi.Okulumuzu temsilen matematik öğretmeni Nurgül Bütüner'de çalıştaydaydı.

Çalıştayın açılışında konuşan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu şunları söyledi: "Eğitimi, yenilik ve teknoloji açısından besleyecek, destekleyecek ve kapılarını yenilemeye açacak olan bu alandaki görüşlerimizi eğitim alanındaki paydaşlarımızla birlikte   ortaya koymak ve sorunlarımızı çözmek düşüncesiyle Bursa için en iyisini meydana getirmek için bugün buradayız. Bursa için genel bir fotoğrafı ortaya çıkarmak istiyoruz. Okullarımızda sabah öğrencilerimizi alan güvenlik görevlisinden dersini veren öğretmenlerimize, okul sokaklarını dizayn eden belediyemizden okula dönük gönüllü fedakarlığı olan okula birliği üyelerimize, bilimsel bilgilerin üretildiği üniversitelerimizden birçok alandaki birimlerimize kadar bir araya gelip Bursa için en güzel liderliği, okullarımız için en güzel imkânı meydana getirebilmeyi ümit ediyoruz.  Zamanın getirdiği zorunluluklar zamanın getirdiği ödevler elbette ki var. Biz kendimizi yenilemek durumundayız. Yeni problemlere karşı yeni çözümler üretmek durumundayız. Dolayısıyla biz tüm paydaşlarımızla birlikte iyi bir çalışma ortaya koyabiliriz Bursa olarak. Bu düşüncelerle bu çalıştayı gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen ve katkı sunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor, bursa için hayırlı olmasını diliyorum."dedi.

Hızla değişen dünyada, geleneksel öğretim yöntemlerinin yeterli olmaması, öğrencilerin, günümüzün karmaşık ve rekabetçi ortamında başarılı olabilmek için yeni becerilere ihtiyaç duyması nedeniyle düzenlenen çalıştay ile dijital eğitim araçlarıyla öğrenciyi merkeze alarak, maddi başarıların ışığında, manevi gelişme ve olgunlaşma anlayışını öne çıkaran bir perspektifle hareket etmek ve Cumhuriyetin 100.yılında, Bursa'dan 100 mentor eşliğinde, öğretmenlerin ve eğitim yöneticilerinin bu yeni gereksinimlere uyum sağlamalarına yardımcı olmak hedefleniyor.

Çalıştayın; yenilikçi eğitim alanında Bursa'nın güçlü yanlarını ve fırsatlarını görmek ve bu gücü sahada somut olarak kullanmaya imkân sunacak yenilik ve iyileştirmelere referans olmasına, karar alma süreçlerine ve Millî Eğitim Bakanlığının Ulusal Politika ve Stratejilerinin yerelde etkili bir şekilde uygulanmasına kaynaklık etmesi, öğretmenlere uygulanan projelerin ve iyi uygulamaların geliştirilmesi, yaygınlaştırılarak örnek olması amaçlanıyor.

Çalıştayda; eTwinning, FCL- Yenilikçi Sınıflar, EDUSIMSTEAM, STEM ve SCIENTIX, CodeWeek, Teknofest ve Harezmi Eğitim Modeli projeleri üzerine eğitimler verildi. Çalıştay sonunda elde edilen sonuçlar Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından raporlanarak diğer okullar ve kurumlarla paylaşılması, başarılı stratejilerin yaygınlaştırılması ve diğer bölgelerde de uygulanabilirliği değerlendirilecek.

13-02-202413-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.02.2024 - Güncelleme: 13.02.2024 13:32 - Görüntülenme: 66
  Beğen | 0  kişi beğendi