May

Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu 'Çınaraltı Hikayeleri' adıyla çıkardığı kitabını İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç'e takdim etti.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda büyük bir coşku ile kutlandı.

Nis

Avrupa Okul Akademisi ve Scientix Türkiye Destekli "STEM School Label" Projesi Kapsamında Etiket Kazandık

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü okulumuz öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla konferans salonunda gerçekleştirildi.

Mrt

Okulumuz 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilere interaktif bir deneyim sundu. Okulun 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri, VR gözlükler kullanarak kalbin yapısını detaylı bir şekilde incelediler.

Öğrenciler, sanal gerçeklik teknolojisiyle kalbin anatomisini keşfetme fırsatı buldular. VR gözlükler aracılığıyla kalbin içine girebilme imkanı sunulan öğrenciler, bu deneyim sayesinde kalbin işleyişini ve yapısını daha yakından tanıma şansı elde ettiler.

Ders öğretmeni, öğrencilere interaktif ve teknolojik deneyimler sunarak bilimsel meraklarını artırmayı ve onları STEM alanlarına yönlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu tür etkinliklerin öğrencilerin öğrenme motivasyonunu artırdığı ve bilim ile teknolojiyi daha çekici hale getirdiği vurgulandı.

Okulumuzun düzenlediği bu etkinlik, öğrencilere hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim yaşatırken, bilimin ve teknolojinin gücünü keşfetme fırsatı sundu.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü, okulumuzda birbirinden güzel etkinliklerle kutlandı. İstiklal Marşı'nın kabulüne denk gelinen süreçteki siyasi ve askeri durum, sonrasında oluşan "milli bilinç" ve "milli birlik ve beraberlik" ruhu öğrencilere aktarıldı.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitlerin de yer aldığı bir belgesel izletildi. Böylece öğrencilerimiz büyük şair Mehmet Akif Ersoy'un edebi kişiliği ve şairliği hakkında da bir fikir edindi.

Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz 21. Bursa TÜYAP Kitap Fuarında

Mrt

1 - 7 Mart Yeşilay Haftası sebebi ile okulumuzda öğrencilerimize haftayla ilgili videolar izletildi.

Video 1

Video 2

Şbt

6 Şubatta yaşanan ve yüzbinlerce vatandaşımızın etkilendiği büyük felaketin seneyi devriyesi dolayısıyla 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından deprem farkındalık videosu tüm öğrencilerimize izletildi.

Ock

Öğrencilerimiz Fen Bilimleri Dersinde Yaratıcı Hal Değişim Etkinliği Gerçekleştirdi

5. sınıf öğrencileri, Fen Bilimleri dersinde gerçekleştirdikleri özgün etkinlikle bilimsel öğrenmeyi eğlenceli hale getirdiler. Hal değişim konseptini kavramak için düzenlenen etkinlikte, öğrenciler kendi hazırladıkları "hal değişim maskeleri" ile keyifli bir deneyim yaşadılar.

Ock

Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Enerji Verimliliği Kulübü olarak Enerji Verimliliği Haftasında fiziki pano hazırlarken israf olan enerjiyi daha verimli hale getirmek için panomuzu dijital ortamda hazırladık. Böylece daha az enerji harcayarak daha çok kişiye ulaşmayı hedefledik. Sizler de birim hizmet veya ürün başına düşen enerji harcamanızı azaltarak dünyaya katkıda bulunabilirsiniz. Panomuza ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Ara

Engelsiz Yaşam Okulu ile ortak proje çalışması gerçekleştirdik.

Ara

Verilen eğitimin çağın gereksinimlerine uygun olması bir zorunluluktur.

"Bugünün çocuklarını dünün yöntemleri ile eğitirsek yarınlarından çalarız."

Eğitim kuramcısı John Dewey'in bu sözlerinden hareket ederek öğrencilerimizde "Teknolojinin Eğitimde ki Yeri ve Önemi" ile ilgili farkındalık oluşturmak adına okulumuzda bu hafta 5. Sınıflarımıza "KAHOOT ile Fen Bilimi Eğlencesi" etkinliği yapıldı.

Ara

Tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla 2 yıldan bu yana sürmekte olan okuma etkinliğimiz her hafta olduğu gibi bu haftada yapıldı. Bir çok öğrencimizin etkinlik sayesinde kitap okuma alışkanlığı kazanmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Etkinliğe katılan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz